TERUG.

Ook dit jaar weer eens gezellig een weekje met de busreis van ter Beek Reizen naar Berlijn, de sfeer was heel goed in de bus.

We hebben een fijne vakantie gehad en het weer was ook niet om te klagen. We logeerden nu weer in het NH Hotel Berlin Potzdam waar we al eerder waren geweest. Een mooi hotel en het was er goed toeven in een hele mooie bosrijke omgeving, en het eten smaakte goed.

De daarop volgende dagen liet de buschauffeur onze medereizigers al veel bezienswaardigheden waaronder prachtige historische gebouwen van Berlijn zien waaronder natuurlijk de muur, het prachtige Spreewald en zoveel meer, ook de boottocht is  deze reis weer zeer goed in de smaak gevallen.  En bij het eetcafé  Mutter Hoppe was het ook heel goed eten.   

Wij gingen onze eigen gang en gingen met de bus tot de Kurfúrstendamm oftewel de Ku’damm genoemd, vandaar  even weer de Keizer Wilhelm Gedachnischkirche weer eens bezoeken. Deze maakt ontzettend veel indruk op de mensen het was er ook intens druk, maar prachtig om te zien. Daaromheen was er weer van alles te doen, veel kraampjes etc. De dag is hiervoor gewoon te kort.

Vandaar uit kun je gemakkelijk met de U-bahn al waar er binnen 2 min.  een trein komt  naar de Alexanderplatz  gaan.  Ook daar kun je het niet af kijken er was weer van alles te doen onder het motto “Berlin Festival” heel veel mensen en veel evenementen.  Je werd er goed bezig gehouden door groepen die humoristische stukken opvoerden, de bezoekers vonden het prachtig.

Heel grappig was ook het stalen zelfgemaakte paard dat bestond uit schroefjes en bouten en andere onderdelen, heel knap in elkaar gezet,  het had een bakje om de nek, en zodra er geld in werd gegooid begon het te hinneken. (zie foto)  Berlijn is een prachtige stad  enorm groot.  Er loopt een Strassebahn, een U-bahn, een Tram, Bus een trein etc.  Je hoeft dus nooit ver te lopen.  

Tijdens de terugweg brachten we nog een bezoek aan de Autostadt Wolfsburg, waar je tijdens rondleidingen alles in de fabriek kon bekijken en auto’s van alle jaartallen kon zien. Ook was er een groot restaurant waar je goed kon eten, en natuurlijk was daar ook lekker gebak met heerlijke blauwe bessen. Het is een enorm gebouw met erachter prachtige spuitende water fonteinen zie foto.

Al met al onze chauffeur Hemmo heeft zijn werk heel goed gedaan een goede begeleiding, en ons weer goed terug gebracht naar Almelo

Leidy

Foto’s Manfred

Vakantie Berlijn 2015
©WOHLGEMUTH2015
©WOHLGEMUTH2015

©WOHLGEMUTH2015
©WOHLGEMUTH2015

©WOHLGEMUTH2015

©WOHLGEMUTH2015

©WOHLGEMUTH2015


©WOHLGEMUTH2015


©WOHLGEMUTH2015


©WOHLGEMUTH2015


©WOHLGEMUTH2015


©WOHLGEMUTH2015


©WOHLGEMUTH2015


©WOHLGEMUTH2015©WOHLGEMUTH2015©WOHLGEMUTH2015Homepage.
Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche vóór het bombardement
Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche na het bombardement